Om Oss

Om XForto

Vi utför markarbeten och stensättning åt företag, föreningar, myndigheter, organisationer och privatpersoner. Med sin bas i Nösdala, en mil söder om Hässleholm, har Xforto uppdragsgivare som sträcker sig från Falsterbonäset till Skellefteå. Hantverkskunnande, effektivitet, kreativitet, noggrannhet och en glad och positiv inställning – oavsett uppdrag – utmärker Xforto.

Vi bygger långsiktiga relationer med våra kunder och är tillgängliga för nya uppdrag med runt 1-4 veckors varsel. Välkommen att ta kontakt redan idag, så skapar vi en levande närmiljö tillsammans.

Lämna ingenting åt slumpen. Låt Xforto göra jobbet.

Vi utför
 • Plattläggning
 • Stensättning
 • Stenläggning
 • Kantstenssättning
 • Mindre dräneringar
 • Justering av tomt
 • Kabelgrävning
 • Murar
 • Trappor
 • Grävjobb
 • Snöröjning
Maskiner vi kan tillhandahålla:
 • Minigrävare
   Volvo 5,8 tons
 • Hjullastare
   Volvo L20F
 • Släp
   2,7tons med hydralisk tipp
 • Paddor
 • Stamp
 • Stenkapar

Xforto hyr även ut industrilokaler.
För mer information, kontakta oss.

Bakom Xforto står grundaren Dennis Eriksson. Läs mer om Xforto och Dennis Eriksson längre ner.

Xforto filosofi
  Effektivitet är att göra det felfritt
  Kunden ska inte behöva tänka själv
  Vi lämnar inget åt slumpen
Xforto nyckelord
  Dialog
  Disciplin
  Effektivitet
  Flexibilitet
  Kreativitet
  Noggrannhet
Xforto grundkoncept
  Vi levererar en helhetslösning - från idé till hantverk

AB XForto

Från Supermoto till Xforto

Läs mer om Dennis Erikssons resa...

Dennis Eriksson och XForto

Dennis Eriksson

VD/Grundare

Xforto drivs av företagets grundare Dennis Eriksson. Med över 20 års erfarenhet av stensättning och markanläggning har han utvecklat ett gediget hantverkskunnande och de senaste åren utfört uppdrag åt allt från Emporia och Region Skåne – från Falsterbonäset till Skellefteå.

Med sin bas i Nösdala, en mil söder om Hässleholm, har Xforto stor geografisk räckvidd och kapacitet för alla typer av uppdrag inom markanläggning och stensättning.

Från Supermoto till Xforto

Tävlingsmänniskan gick från en fullsatsning till en annan. Direkt efter avslutad Supermotokarriär köpte Dennis Eriksson grävmaskin och hjullastare, och startade 2011 Xforto. – Det var en nytändning för mig och en nystart i livet, säger Dennis utan betänketid.

Åren på tävlingsbanorna hade Dennis kombinerat med sin yrkesbana som stensättare och grävmaskinist. En kombination som kräver en del. För Supermoto – motocross på asfalt – är en påfrestande sport som ställer krav på lika delar precision, uthållighet och styrka, fysisk som mental. Egenskaper som också kommer väl till pass som grävmaskinist och stensättare. Och bakom spakarna gäller det att ha en extrem uppfattnings- och koncentrationsförmåga. – Som grävmaskinist måste jag direkt kunna se vad man ska göra och att hela tiden hålla höjden.

”Jag vägde lika mycket som plattorna”
Som 20-åring började Dennis jobba som stensättare på Vinslövs sten. Redan då förstod han värdet av egna konkurrensfördelar. – Jag hade maskinförarbevis, vilket gjorde att jag kunde serva stensättarna. Jag hade fallenhet för att köra maskin och samma fallenhet ledde mig in på Gokartbanan och senare Supermoto.

Men allt började med sommarjobb på Tormestorps stensättning. Dennis var 17 och gick transportlinjen på gymnasiet i Klippan.
– Jag fick lägga plattor som de stora grabbarna. Jag vägde nog lika mycket som plattorna.

Till Bröderna Hall kom han som 21-åring, där han körde grusbil och hjullastare. Sedan bar det vidare till STAPP, ett företag som levererar miljövänliga skjutvallar till försvaret
– Vi åkte runt i hela Sverige och jobbade efter ett väldigt pressat tidsschema.

Förarbete och känsla
Förutom fallenhet betonar Dennis vikten av förarbete i all slags markanläggning.
– Först gräver vi bort matjorden som är ett levande material, som frostspränger, alltså vidgar sig när det fryser. Ett grundligt förarbete gör helt enkelt att stensättningen håller så länge som möjligt. ”Hur gör vi jobbet så effektivt som möjligt?” är grundfrågan för Dennis när han börjar gräva, oavsett om det gäller dränering eller elledningar, eller anläggning av gräsmatta eller motionsslinga. Det handlar om samma grundfilosofi som tävlingsförare i Supermoto:
– Att köra eller att göra det så felfritt som möjligt.

Som stensättare måste man enligt Dennis fortlöpande stämma av med magkänslan.
– Jag jobbar på instinkt och får idéer när vi tittar på jobbet, men också under själva arbetets gång. Dennis inställning är att jobba i nära dialog med uppdragsgivaren. Målet är att skapa och vårda relationer.
– Vi sköter allt, från inköp till slutbesiktning och lämnar garanti på jobbet.

Dennis den glade
Under ett samtal med Dennis slås man av hans positiva inställning, sympatiska utstrålning och det som måste vara ren livsglädje.
– Jag är alltid glad på jobbet och försöker göra alla runtomkring mig glada. Ett glatt humör gör jobbet enklare. Och det finns något lekfullt över honom. Dennis instämmer:
– Jag tycker om det som är lekfullt och jag har en livlig fantasi. Det är också lite så jag jobbar; jag ser möjligheter och kommer med idéer och försöker levandegöra och skapa harmoni. Dennis drivkraft handlar i slutänden om kreativ skaparlust.
– Det är roligt att se slutresultatet framför sig; jag tänker hela tiden: finns det andra möjligheter och hur kan man skapa ännu mer form och liv? Är det kanske skillnaden mellan dig och många andra i branschen?
– Ja, det vill jag nog påstå. Och att jag ser till att allting bli noggrant utfört; jag lämnar ingenting åt slumpen.